Skip to content

Google Power Search

Arne Krokan har i år gitt oss studenter i digital markedsføring en oppgave om å ta et kurs i Google Power Search. I dette innlegget vil jeg kort forklare hva kurset går ut på og hvordan det er lagt opp. I slutten vil jeg komme med tre eksempler på hva kurset går igjennom. 

Hva er Google Powersearch

Kurset «Google Powersearch» er laget for at man skal få en bedre forståelse av hvordan man kan bruke google sin søkemotor. Kurset er delt opp i seks forskjellige deler som tar for seg forskjellige tema. Etter hver del i kurset får man en oppgave man kan utføre, for å teste det man har lært i praksis. Du får muligheten til å enten lese deg igjennom kurset eller se det i form av video. Lengden på kurset vil nok variere fra person til person. Jeg brukte ca 5 timer på å komme meg igjennom alt, inkludert praksisoppgavene. 

Jeg vil anbefale alle å ta en titt på kurset og de delene som virker interessant. For noen vil nok deler av kurset være repetisjon av hva man kan fra før. For eksempel har kurset en lang video om hvordan man finner tekst på en nettside (command + f), noe som for meg bare er repetisjon. 

Tre eksempler på hva du lærer i kurset:

  1. Søke med bilder.

En ting jeg lærte i kurset som jeg ikke visste fra før, var at man kan søke med bruk av bilder. Om du går til http://images.google.com/ kan du laste opp hvilket som helst bilde og søke etter hvor det er brukt tidligere, hva konteksten på bildet er og hvor det er tatt. Dette er greit å bruke når du ser et bilde du vil vite mer om.

2. Søke etter spesifikke filtyper.

Om du er ute etter informasjon i en bestemt filtype kan du enkelt søke etter dette i google. For eksempel kan du kun søke etter informasjon om verdikjeder i pdf dokumenter. Måten du gjør dette på er å søke «value chain filetype:pdf». Da vil google kun vise deg pdf filer med innhold om verdikjeder.

3. Bruk de forskjellige 

Kurset lærer deg i hvilke situasjoner du skal bruke de forskjellige søkefunksjonene. Du får innblikk i når du skal bruke bilder, nyheter, finans osv. I tillegg har kurset en egen del som heter «avansert søk». I denne delen lærer du hvordan du kan gjøre konverteringer av forskjellige måleenheter og hvordan du kan søke etter flyavganger eller værmeldinger direkte i google. 

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *